Opera Don Giovanni van W.A. MOZART

Opera Don Giovanni van W.A. MOZART


Opera Don Giovanni

Triomphe de l’Art, asbl nodigt u graag uit in de opera “Don Giovanni” van W.A. MOZART met pianobegeleiding. 2,5 uur opera met pauze, verzekerd door een internationale cast van kwaliteit in 2 moderne culturele centra in Vlaanderen in de buurt van Brussel, België

DonGioZ4
DonGioZ4

DonGioZ62
DonGioZ62

DonGioZ9
DonGioZ9

DonGioZ10
DonGioZ10

DonGioZ13
DonGioZ13

DonGioZ15
DonGioZ15

DonGioZ21
DonGioZ21

DonGioZ23
DonGioZ23

DonGioZ31
DonGioZ31

DonGioZ36
DonGioZ36

DonGioZ39
DonGioZ39

DonGioZ44
DonGioZ44

DonGioZ46
DonGioZ46

DonGioZ49
DonGioZ49

DonGioZ53
DonGioZ53

DonGioZ56
DonGioZ56

Samenvatting

Don Giovanni is een van de grootste, wereldberoemde opera’s van Mozart. De moderne naam van het werk was oorspronkelijk een ondertitel, maar dankzij het levendige beeld werd de naam van de hoofdpersoon nominaal.
De basis van de opera is de Spaanse legende, wiens hoofdpersonage een moedige en uitdagende verleidster van vrouwen is. Het beeld van Don Giovanni van Mozart is veelzijdig: ondanks de vele “tekortkomingen” wordt de held door het grote publiek herkend. Hij is charmant, moedig, ongelooflijk optimistisch en vol vitaliteit in elke situatie. Lorenzo da Ponte creëerde een klassiek komedie-libretto, maar de muziek geeft de opera een enorme hoeveelheid nieuwe aantrekkelijke tinten, die het verder gaan dan de gebruikelijke komedie. Wolfgang Amadeus Mozart schreef een opvallend diep en sensueel werk, vol passies en gewelddadige botsingen van personages.
Vergeet het traditionele, bekend bij onze perceptie Don Giovanni. Het hoofdpersonage van de voorstelling is de tegenstander van opzichtige romantiek. Hij is eerlijk gezegd wreed en voor hem is er in wezen niets heiligs! Zorgeloos door het leven fladderen, gemakkelijk en sierlijk gevaarlijke conflicten vermijdend, blijft hij toch cynisch en perfide en dit is de ware essentie van zijn aard!
Don Giovanni is een verhaal over de ondergang van een serievrouw en het onvermogen van een persoon om ten goede te veranderen. Het is een verhaal met een universele aantrekkingskracht en talloze instellingen. Wat Don Giovanni zijn tijdloze waarde geeft en er een superieur muzikaal werk van maakt, is niet alleen het onderwerp of de balans tussen het komische en het serieuze; het is Mozarts absoluut briljante weergave van de innerlijke emotionele toestanden van elk personage via zijn muziek. Het is alsof Mozart rechtstreeks in de ziel en psyche van elke persoon op het podium kan kijken en vervolgens de melodieën en harmonieën kan creëren om het publiek een griezelig beeld te geven van de meest intieme gevoelens van dit personage.
In onze productie halen we (muziekbedrijf Triomphe de l’Art, vzw) uit het werk zijn levendige leven, we zoeken interactie met ons hedendaagse publiek, we proberen een echte correspondentie te maken tussen de lach van de 18e eeuw en onze hedendaagse referenties . Dit is de reden waarom de enscenering gebruik zal maken van moderne technologieën, artistieke anachronismen, mengtijdperken, referenties.
Don Giovanni leeft in onze tijd, een tijd vol IT-innovaties en technologieën. Hij, samen met andere personages, is een levendige weerspiegeling van de moderne wereld met de technologieën die we zo vaak gebruiken en zonder hen niet meer kunnen leven.
Hoe dan ook, het verhaal van de legendarische minnaar Don Giovanni en zijn eeuwige rivaliserende stenen gast roept nog steeds harten en geest op.

Pianobegeleiding: Artur BURMISTROV
Don Giovanni: Mikhail ZHURKOV
Donna Anna: Julietta KOCHAROVA
Don Ottavio: Amir SARAČEVIĆ
Donna Elvira: Margarida HIPÓLITO
Leporello: Marco ZELAYA
Masetto: Ksistof BONDARENKO
Zerlina: Louise FOOR
Il Commendatore: Valery ALEXEEV
Toneelregisseur: Olga MARKINA
Toneelregisseur: Tatyana LLORENS en Llorens studio

Waar: CC DE FACTORIJ
Adres: Willem Lambertstraat 10 – 1930 Zaventem, Belgium
Datum en tijd: 15 december 2019 (zondag) om 15:00 uur
Tickets: website van CC DE FACTORIJ

Waar: CC WESTRAND
Adres: Kamerijklaan 46 – 1700 Dilbeek, België
Datum en tijd: 20 december 2019 (vrijdag) om 20:30
Tickets: Website van CC WESTRAND

Reageren is niet mogelijk